MANIFEST DE FES-SANT JOAN EN SUPORT ALS EMPLEATS I EMPLEADES DE GALLINA BLANCA.

 

Des de l’assemblea general de FES-SANT JOAN, volem mostrar el nostre suport a les persones afectades pel tancament d’una de les empreses més emblemàtiques del nostre municipi. Fa més de 70 anys, aquesta històrica fàbrica va arribar a Sant Joan Despí per a dotar d’ocupació a la ciutadania i aviat es va convertir en un dels nostres baluards econòmics. Però a causa dels recents esdeveniments, ens veiem amb l’obligació de posar en coneixement de la ciutadania la problemàtica següent:

 

Al setembre de l’any 2014 l’Ajuntament del nostre municipi va aprovar en ple per unanimitat el projecte de requalificació de terrenys del polígon Fontsanta. Aquest ple estava representat per les agrupacions municipals del PSC, ICV-EA, PP i CIU, els quals van aprovar per unanimitat la situació que es deriva. Aquell mateix any, FES-SANT JOAN no estava constituïda i no tenia representació en el ple municipal, tampoc SOCIETAT JUSTA DESPÍ ni les actuals agrupacions municipals d’ERC, PODEMOS, CIUTADANS o la CUP, partits que no van participar en la votació per ser absents de representació en aquella sessió plenària.

 

Des de FES-SANT JOAN, lamentem profundament que les agrupacions que van aprovar el pla de requalificació de terrenys ara es mostrin del costat dels treballadors, perquè ells també són partícips de la situació que pateix el personal de GALLINA BLANCA, així com els partits que no tenien representació i que amb el seu silenci han fet d’aquesta, la situació actual.

 

Us facilitem l’accés públic a les sessions plenàries de l’ajuntament i en concret, al document relatiu de la sessió plenària on es va aprovar el projecte de requalificació de terrenys. Els punts 3 i 5 d’aquest mateix ple fan possible una ordenança municipal amb la qual requalificar el sòl industrial i a més, es fa visible quines van ser les votacions dels grups municipals. Podeu consultar-ho a través del següent enllaç de la pàgina del CONSORCI ADMINISTRACIÓ OBERTA DE CATALUNYA:

 

http://media.seu-e.cat/acteca/821720002/2014/800ddd41-a868-409b-8de7-3bebd9fd6cbe/ACTA%20SESSI%d3%2011%20PLE%2018%20SETEMBRE%202014.pdf

 

Ens sumem a la vostra lluita i demanem a la ciutadania de Sant Joan Despí que s’uneixi a aquesta.

 

 

ASSEMBLEA GENERAL de FES-SANT JOAN

21 de desembre de 2018.